Commotie locatiekeuze voetbalkooi 2010

Commotie locatiekeuze voetbalkooi

Geplaatst op 8 juli, 2010 om 2:48 | In de categorie: 

Door Theo Zuurman

De direct omwonenden van de geplande locatie voor de realisatie van een Voetbalkooi in Hoevelaken Noord hebben massaal hun zienswijze kenbaar gemaakt bij het College van Nijkerk inzake dit plan dat sinds 30 juni jl ter inzage ligt en waarover zij per brief zijn geïnformeerd.  Tot 11 augustus kunnen zienswijzen ingediend worden bij het College, daarna wordt een definitief besluit genomen over de locatie van de Voetbalkooi.

De Voetbalkooi is gepland aan de Veenslag, naast basisschool ‘De Hoeve’, en vervangt het huidige trapveldje. Alternatieve locaties zoals bij Sportpark Kleinhoven en de hockeyvelden vielen volgens de gemeente af. Ad Meeuwsen, die namens de omwonenden als spreekbuis fungeert, meldt dat er al 59 bezwaren zijn ingediend. Deze richten zich met name tegen de locatiekeuze en niet tegen de Voetbalkooi op zich die bestemd is voor jongeren van 12 t/m 18 jaar om te sporten en ook om elkaar te ontmoeten.

VEILIG VOELEN
“De bewoners van alle rijtjes grenzend aan deze locatie zijn tegen. En hetzelfde geldt voor diverse bewoners van de Haverhoek, Akkermaalshout en Kantemarsweg. Alleen basisschool ‘De Hoeve’ heeft geen bezwaar, maar dat is logisch want die krijgt er een mooi sportveld voor overdag bij en zit ’s avonds en ’s nachts niet met de overlast,” aldus Meeuwsen die zelf direct aan de beoogde locatie woont. “We willen natuurlijk allemaal dat de jeugd een eigen plek heeft om te bewegen en te ontmoeten, maar niet op dit veldje. Een buurtbewoonster is Amersfoort min of meer ontvlucht omdat ze zich daar niet meer veilig voelde. Hier voetballen nu wat kleintjes, maar dat wordt een heel ander verhaal als er oudere jeugd wordt uitgenodigd, want er is totaal geen overzicht wat er gebeurt. In haar nieuwe huisje voelt ze zich nu veilig en dat wil ze graag zo houden. We begrijpen echt niet waarom er niet gekozen is voor een locatie aan de rand van Hoevelaken, waar niemand er overlast van kan krijgen, ipv een plek waar mensen voor hun rust wonen.”

BESTEMMING PARKEN
De bewoners zijn met name bezorgd over de overlast van drukte, lawaai van brommers, muziek, drank en zelfs het gebruik van drugs. “Omwonenden zitten niet te wachten op nog meer beton dat weinig aan de bestemming ‘Parken’ doet denken en ook niet op overlast van hangjongeren in het hart van het dorp. En omgekeerd zitten de jongeren er niet op te wachten omwonenden lastig te vallen. We vragen ons echt af of de gemeente alternatieven goed heeft onderzocht en of ze de jongeren zelf daarbij betrokken heeft”, besluit Ad Meeuwsen.

DEFINITIEF BESLUIT
De gemeente laat bij monde van persvoorlichtster Cindy van Harmelen weten dat het College van B&W op 9 juni 2010 een voorgenomen besluit heeft genomen waarop een inspraakverordening van toepassing is. “Tot 11 augustus kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken waarna het College een definitief besluit over de locatie van de Voetbalkooi zal nemen. De aanleg past binnen het huidige bestemmingsplan ‘Parken’, derhalve kunnen er geen zogenaamde bezwaarschriften ingediend worden. Het College zal de ontvangen zienswijzen meenemen bij de definitieve besluitvorming”, aldus Van Harmelen.

Geef een reactie aub